23.12.10

Lucka # 23 - Kittyböcker
 
Finns det egentligen något bättre? Varför fanns de aldrig på biblioteken? Varför hette Kitty Nancy på engelska? Varför vad Ned så lam? Var George gay eller bara en tomboy? Varför var Bess så patetisk? Vad höll egentligen pappa Drew på med för skumma affärer? Så många frågor - så få svar.  Det enda jag vet är att Kitty-böcker är den perfekta medicinen för övertrötta, jullediga hjärnor. Måste genast ut och leta reda på en lämplig titel...

9 comments:

Fransyskan H said...

Oh ja. Och tänk vilket fantastiskt liv med alla dessa mysterier som bara hoppar ur varenda hörn... (Kitty är väl dock mkt finare än Nancy?) Och Lottaböckerna, apropâ trötthjärnaläsning - Lotta och Gigi, âh!

Emeli said...

Älskade Kitty! Var lite kär i Ned.

Agnes said...

Har du sett det här:

http://www.harkavagrant.com/index.php?id=278

Avgudar Kate Beaton.

Anna W said...

ja! kitty är mycket finare än nancy - det var en kris för mig när jag upptäckte att hon hette det "egentligen". älskade sidan med kate beatons serier, tack för tipset! och ned - nej! ;-)

Emeli said...

Fint, då är han MIN. Fast egentligen ville jag mest ha honom för Kitty hade honom.

Gabriella said...

Svaret på dessa frågor hittar du i Chelsea Cains underbara Kittyparodi, "Confessions of a teen sleuth" (och ja, George visar sig bli en lesbisk genusforskare som skrivit boken "Clitoris! CLitoris! Clitoris!").

Anna W said...

hehehe.

OH! MÅSTE ha! HERREGUD!!!

Linnea said...

George var inte gay, i en bok hade hon faktiskt sex (med en man), eller, "de föll i varandras armar" som det så fint stod. Å andra sidan var nog detta en av de lite nyare böckerna så just den författaren hade kanske tagit sig lite friheter...

Anna W said...

haha! oavsett var hon sjukt kool, och jag har henne fortfarande som stilreferens. älskade de där tröjorna med liten krage och slacks till, och så kort hår till det. gorgeous!