14.12.10

Lucka # 14 - X Publishings utgivning

Sällan har jag väl varit med om ett förlag med så genomgående lysande utgivning som X Publishing. Alla böcker jag någonsin läst ur deras produktion har varit något utöver det vanliga. Kanske för att de ger ut några av världens främsta ungdomsboksförfattare på svenska, och tar in spännande författarskap och titlar som skiljer sig från mängden. Man hör redan på titlarna att de lovar gott. Några av mina favoriter är: Den jag var, Oppositionspartiet, Nick och Norahs oändliga låtlista, En gång, Du vet var jag finns, Alla har ett hungrigt hjärta, Tu man hand, Vad är så skört att det bryts om man säger dess namn? och inte minst Ibland bara måste man. Perfekta som julklappar till dig själv och någon du tycker om. Du kan läsa mer om alla förlagets titlar här, och jag garanterar att du inte kommer att bli besviken...

2 comments:

spoonful said...

Tack för tipset! Tycker för övrigt att det är lustigt att så många döper sina böcker efter låttitlar. Någon gång ska göra en lista med bara såna böcker, det känns nördigt och bra.

Anna W said...

ja, visst är det! nördigt och roligt, men inte alltid klockrent är väl min analys. återkom gärna med en länk till framtida lista! :-)