16.12.10

Lucka # 16 - En läsares anteckningar.Långt innan bloggar, communitys och chattforum började jag skriva ned vad jag hade läst det året, titlar jag blev tipsad om och annat smått och gott om litteratur. Så fort jag läst ut en bok skrev jag ned den i min gröna anteckningsbok. Det är snart tio år sedan, och den här anteckningsboken hänger fortfarande med - och är en av mina käraste ägodelar, trots att jag inte använder den lika frekvent nu som då. Tio års läsande blir en ovärderlig statistik, och ibland också stor humor - jag ser vilka influenser jag haft under olika perioder, och vilka författare och titlar som hängt med i ett decennium. Hoppas den får hänga med i tio år till!

4 comments:

Bokbabbel said...

härligt! Jag har också en läsdagbok från augusti 2002, har dock blivit fler än ett häfte eftersom jag skriver ner lite mer info än du. Och så har jag en skild Vill läsa-anteckningbok :) Men jag håller absolut på lite old fashioned-anteckningar också!

Anna W said...

ja, det är så fint när man kan titta tillbaks på vad man läst, och hur man förändrats under tiden. underbart!

Maria said...

Jag har skrivit ner sedan jag var en sådär 13 år, men tyvärr bara titel/författare på den tiden och inga kommentarer. Nu sedan något år skriver jag någon liten anteckning om varje också. Men det är fint att kunna titta tillbaka på 17 års bokläsande. För alla titlar är med.

Anna W said...

det är ju helt fantastiskt. jag har inga samlade anteckningar från så tidig ålder, och det är ju verkligen synd. vilken guldgruva!