17.8.11

Modigt.
När det kommer till svenskt mode känner jag mig alltid lite bortkommen. Assymetriska, svindyra Carin Wester-koftor i nåt svart, stickat material och hypade Acnejeans som aldrig i livet går att klämma in rumpan i är what comes to mind. Som tur är finns nu en bok som kan guida mig rätt i denna djungel och ge svar på vad det ”svenska modeundret” egentligen är för något.
Författare är ingen mindre än den begåvade Karin Falk, som jag hade äran att ta en kaffe och snacka mode med häromdagen. Hon tror att modet kommer att se annorlunda ut i framtiden, och att flera parallella trender kommer att fortsätta att existera sida vid sida, istället för att avlösa varandra. 

Boken är riktad mot en bred publik, och Karin hoppas på en utveckling av den samtida modekritiken på bred front. Själv kan jag knappt vänta på att börja läsa den här boken (och inte bara på grund av det fenomenala omslaget av Nina Leino)…

4 comments:

Stringhyllan said...

Det här låter mer som min kopp te, efter mitt magplask med Obesession, Martina Bonniers skämt till bok.

Anna W said...

LOL! :-)

Anna said...

Ser verkligen fram emot att läsa den Karin Falks bok. Det finns alldeles för lite analyserande modejournalistik i Sverige. Ser också fram emot att läsa Martina Bonniers bok, men av helt andra anledningar. Antagligen av samma outgrundliga anledningar som jag gillar att kolla på Real housewifes of Beverly Hills och Top Model. Gotta sig helt enkelt.

Anna W said...

Haha, stämmer bra! Jag är i det närmaste besatt av Dr Drew och Gossip Girl. Dock inte så jättesugen på Martina Bonniers bok, men den finner säkert sina läsare!