9.8.11

Enid Forever #2.

Det finns en författare som jag fortfarande är lite mer besatt av än alla de andra, och det är Enid Blyton (heart-heart-heart). Det kan ha med min förkärlek för (för/mellan/efter)-krigstidens England (den skyller jag delvis på Michelle Magorian) att göra - eller så beror det helt enkelt på att Amuletten gick som radioteater en sommar när jag var liten. Jag blev HELT BESATT av Amuletten. Resa i tiden? Check! Borttappad tvilling som har andra halvan av er gemensamma amulett? Check! Helt fucking beroendeframkallande? Check! Sättet hon skriver på, det är lätt och tungt på samma gång, går rakt in i hjärtat och gör att man samtidigt får lite ont i magen - jag älskar det!

4 comments:

Anonymous said...

Först satt jag bara och nickade instämmande. Men sedan... vänta lie, Edith Nesbit va? Mer fantasi och syskon ute på otroliga äventyr inklusive tidsresor och upphittade troll. Mindre ungar med hund & klyschiga könsroller ute på otroliga äventyr med bovar. :)

Anna W said...

Helt korrekt! Älskar Enid Blyton (den där signaturen!), men det är ju fantastiska Edith Nesbit jag hade i åtanke! Skyller på tillfällig sinnesförvirring. Satt och bara "men det ska ju vara ett "h" i hennes namn (glömmer nämligen alltid att stava Edith med h), men Enid kan ju inte ha ett "h" på slutet.., shit vad konstigt." TACK för att du väckte mig! Måste ha varit helt inne på "Enid" efter Enid Collins. Satt och bara "men är det verkligen hon som har skrivit fem-böckerna...". Enid Collins - Enid Blyton - Edith Nesbit. LOL!

Anonymous said...

Haha. Ja, som sagt, luriga namn. Jag satt ju också och stirrade på namnet och sedan på wiki-sidan och ba "nåt är fel men vad?". Har bara läst fem-böckerna (för hundra år sedan) av Blyton så jag får kanske ge henne en till chans. Boken i inlägget ser riktigt
fin ut!

Anna W said...

Ja, men ge hellre EDITH en ny chans! :-)