8.8.11

Magiskt men tragiskt...

Okej folks! Vi måste prata om The Magicians. Vilka har läst den, och vad tyckte ni? Jag avgudade den, speciellt andra halvan eller så, men tyckte att slutet (alltså sista sidan) var väldigt konstig och "poorly executed"), där borde verkligen en redaktör eller förläggare dragit i stoppsnöret. Men så ser jag att det kommer en uppföljare! Måste springa till närmsta bokhandel och lägga beslag på ett exemplar. Men tänk om den inte är lika bra? Åh, ångesten. Någon som läst något annat av Lev Grossman? I'm in love!

4 comments:

Stringhyllan said...

I agree!
Slutet gick snabbt och var märkligt som tusan.
Jag beställt de del 2 idag, får se om den kan möta mina förväntningar!

Anna W said...

Ja, jag gillade allt som hade med Fillory att göra i slutet, tyckte det var bästa delen av boken, men sen hur de liksom uppenbarar sig utanför fönstret - det var så konstigt skrivet...

Del två måste läsas snarast, det är ett som är säkert!

Tiikeri said...

Jag är sugen på tvåan men jävligt skeptisk.
Jag förstår inte hur han ska få det hela att fungera. Del ett var min favorit i boken, men slutet var som skrivet minst sagt dåligt utfört. Var kommer Grossman börja nu? Och vad kommer att hända?

Jag är förvirrad, skeptiskt men också ganska intresserad och nyfiken för vad som kommer att hända.

Anna W said...

Jag vet. Det känns som en dödsdom att läsa den här boken (eh, kanske lite överdrivet, men ändå). Men å andra sidan kan man ju bara bli positivt överraskad eftersom man har så låga förväntningar. Jag älskar att han killed his darlings (bokstavligt talat) i ettan, men kan de inte få komma tillbaka i tvåan då... ;-)