20.1.11

Svartvitt?

Förlåt, men det här är bara så (svart)sjukt! Ska vi bli helt historielösa? Tycker författarförbundet gör helt rätt, och att förlaget är väl fega i sammanhanget. Förlåt, men det är den här typen xxxxx-bollsdiskussioner som föder rasism. Åh, blir så upprörd att jag måste ge mig ut på jakt efter en hel liten kyl med semlor!

5 comments:

Emily Dahl said...

Mihihi, tillsammans med mig! Jag har hoppat frukosten i jakt på semlor! Ses om en liten stund. xox

Fransyskan H said...

Fast visst är det lite synd att den inte âterutgivs pga lknande omskrivningsvägran? Dvs historielösa pga att man vill ta bort neger - vilket ju inte är helt korkat som idé? (Jag tycker nog det är författarförbundet som borde tänkt till ytterligare en gâng, när resultatet blev detta).

Och. I sammanhanget: Ni menar väl T-emlor?? (-:. (Hm. Nu blev jag sugen själv - här mâste dock fixas pâ egen hand, dâ landet ej förser med just dessa godsaker).

Trevlig temmellunch!

Anna W said...

men alltså - man sa ju neger då, och även om det inte hade en lika rasistisk innebörd då som nu, så var det ju ändå "ras-laddat", och jag tycker det är fel att ändra sånt. ska vi ändra att kvinnorna fick stå hemma och laga mat och var svaga etc också? om vi inte vet vart vi kommer ifrån, hur ska vi veta vart vi är på väg? det är just därför jag läser gamla utgåvor av böcker, det är intressant! vi kan ju inte släta över det som varit...

Fransyskan H said...

Visserligen sant. MEN det känns som att man mâste välja sina krig om man för att inte släta över uppnâr avbokad nyutgâva? Dock lite hönan eller ägget-diskussion, jag medger.

Anna W said...

ja, de borde verkligen ha kunnat diskutera kring det, ture sventon måste ju finnas tillgänglig för dagens kids!