28.10.10

Vintrig Agatha.

Jag sitter på Öland och plöjer böcker och skriver och eldar brasor och promenerar vid havet. Hittade de här gamla bilderna från i somras. Vad är grejen med att på sommaren kan man läsa hur många deckare som helst, men på vintern känns det liksom inte lika aktuellt? Jag läser aldrig Agatha Christie under vinterhalvåret...

7 comments:

Paperback Lover said...

Oj, det där förstår jag inte. Jag väntar ju tills det blir vinter och börjar läsa Agatha först när det snöar ute.

Karin Berg/enbokcirkelföralla.se said...

Lite synd tycker jag. För det är framför brasan man ska läsa dem. ;)

Anna said...

åh, nej nej! du menar Christie! inte bara "Agatha", för att va sådär lite jobbig och påpeka hur j*vla många som bara skriver strindberg och sen råkar lämna stackars selmas efternamn i rännstenen.

Anna W said...

pl - hm. jag älskar ju de titlarna som utspelar sig vid badorter, så hennes författarskap är oerhört förknippat med sommar för mig...

k - kanske får prova det här i jul...

a - intressant diskussion. du har säkert rätt i stor utsträckning. jag gillar ordlekar, och tyckte att det räckte med agatha i det här fallet. skriver ju väldigt mycket om/läser ofta christie, så hon har väl blivit agatha i mitt huvud. ;-) och agge-boy, den gamle antifeministen har man väl rätt att kalla både det enda och det andra? när det gäller selma lagerlöf håller jag med dig - gud vad hon har blivit "bara selma"! irriterande!

Fridolina said...

Nejnej - året runt! Jag läste faktiskt den där Klockan K (fast på engelska) i just det där härliga omslaget förra veckan.

Paperback Lover said...

Och jag läser Döden på Nilen.

Anna W said...

och jag är sugen på sad cypress...