7.10.10

Nobelt.

Är det normalt att tänka: "Mario Vargas Llosa, det är ju han med Bockfesten som är boken med det snygga omslaget som jag tänkt läsa så många gånger?". Kanske inte, men likväl var det min första tanke. Har varit rätt opepp på Nobelpriset i litteratur i år av någon anledning, men blev genast uppmuntrad över att vinnaren var en författare jag är bekant med (men dock inte har läst - och som ni som är trogna läsare av den här bloggen vet så ljuger jag aldrig om vad jag läst och inte - finns inget osexigare i min värld - det kommer ju dessutom alltid fram och är pinsamt uppenbart ändå). Nåväl. Kära Norstedts, behåll nu det här snygga omslaget och markera på ett smakfullt sätt att det här är 2010 års vinnare av Nobelpriset i litteratur. Alright?

2 comments:

It's all about Books said...

Jamenvisst! Jag har också "bockfesten" i min vill-läsa-lista, fast jag har läst annat av honom tidigare. Det är faktiskt sant ;) Eftersom jag har läst latinamerikansk litteratur på universitetet så är det lite av en självklarhet med tanke på hur stor han är. Blev glad när jag hörde hans namn (även fast jag inte hörde ett smack om vem det var när det sas på svenska, det var först på engelska som poletten trillade ned).

Anna W said...

KUL! nej, hur ligger det till med uttalet egentligen? man vill ju inte göra bort sig! jag kämpar fortfarande med en av mina nobelfavoriter, coetzee (vet hur man ska uttala det, men säger fel varje gång ändå!).