15.9.11

Lika som bär.

Förra veckan var jag på Växjö Stadsbibliotek och föreläste om omslag skyltning. Där träffade jag bibliotekarien Sandra som driver bloggen Bokomslag. Jag tycker det är så roligt att Sverige har fått sin egen version av mina älsklingar Fixabook! Dessutom är det en riktigt bra blogg, med grymma exempel och kategorier som "helt olika", "tvillingar" och "nära släkt" vilket jag är både smart och användarvänligt. Det roligaste tycker jag är när man använder samma bildbyråbild fast på olika sätt. Aja baja, säger jag till alla förlag. Glöm inte att köpa loss rättigheterna helt och hållet eller att använda dig av formgivare som äger sina egna bilder. Förlåt, men den här bloggen är bara så jävla bra. Hade inte kunnat göra det bättre själv. Kan inte välja något specifikt inlägg att länka till, så läs igenom hela och vänta på mer!

P.S. Ett av mina senaste favoritomslag får illustrera detta inlägg. SÅ snyggt. Färgerna, detaljerna, imman, kompositionen. Det har säkert någon tvilling där ute...DS

2 comments:

Sandra said...

Åh tack för dit beröm! Värmer så här i höstrusket. Ska baske mig se till att sparka igång bloggen lite igen nu och uppdatera mer frekvent. Hoppas du tittar in igen. =)

Anna W said...

det är välförtjänt!