30.9.10

Skördefest på Blåkulla.



Nu drar jag från civilisationen i ett par dagar för att fira Skördefest vid havet. Läs mer här om ni blir nyfikna. Är därför borta från nätet i ett par dagar. Ses på måndag pumpkins!

P.S. Reaperman måste ju ändå vara den perfekta läsningen en helg som denna. Annars kanske någon av ovanstående titlar? DS

29.9.10

Brontë Sister Power Dolls!

Det här klippet är säkert gammalt som gatan, men bara så genialt att jag dör. Klicka här och njut!

Yellow.

Enkel, men sjukt snygg affisch. Fotad i ovan nämnda förlags monter på mässan.

Cool Chics.


Några koola brudar jag träffade på mässan. Fick den enas nummer...

Marry Me?

Loppisfynd för tio kronor. Nu är det bara att hoppas!

28.9.10

Bang, bang, my baby shot me down.

I det här numret av Bang har jag skrivit en lätt obegriplig krönika om skrikande TV-män. Läs mer här.

Dagens pockettips.

Dagens Outfit?

Nice-Göteborg, Göteborg-Nice.

Tänk att Per Hagman till och med lämnat Nice för Bokmässan... lite av en chocker, eller vad säger ni?

Kolik!



Kan nog inte hypa Kolik Förlag mer än jag redan gjort, men här är 1. Katten och kimonon (Loka Kanarp har varit redaktör and claims it's good - så jag tror vi kan lita på den saken). 2. En snygg närbild från montern bara. 3. Nanna Johanssons senaste. HABEGÄR.

Snygg.

Årets skitsnygga barnbokskatalog från Kulturrådet.

Carrot Top.

Ojdå, blev visst lite väl frånvarande ett tag. Men nu kommer alla mina tusen inlägg och tankar om mässan så här med ett par dagars perspektiv, så hang on! På bilden: kvinna jag smygfotade på mässan. Observera vad hon står och äter på...

24.9.10

Xoxo...



Har haft så många möten, snackat så mycket skit, kollat på så många böcker och druckit så mycket kaffe idag att jag inte hunnit blogga ett enda inlägg. Efter ett par timmars återhämtning är det dock dags att ge sig ut i natten igen - återkommer garanterat med rapport imorgon, men bokmässenätterna är som hämtade rakt ur ett avsnitt av Gossip Girl, so there'll be some secrets I'll never be able to tell!

23.9.10

Wild at Heart!

Minns ni när jag skrev om det här jobbet? Nu är boken översatt, satt, omslagen, tryckt och klar - och finns till försäljning i hos X Publishings monter på mässan, alternativt i en bokhandel nära dig! Tycker såklart att den blev sjukt fin - men innehållet är pretty darn good det med.

Bussigt.

Är så svag för bokbussar. Tror de är framtiden nu när så många boklådor i landsorten lägger ned. Här är två helt olika bussar fotade utanför mässans huvudentré idag...

Tre gånger Thydell.


Johanna Thydells tredje ungdomsroman finns äntligen ute, och hennes tidigare två böcker i nya, matchande pocketutgåvor... Ganska snygga tycker jag, även om jag är något skeptisk till vissa av färgvalen...

Take a Seat.

Mässans mysigaste monter so far - Paff PerformanceGrafiska Torget. De hade helt enkelt plockat med sig de bästa prylarna från kontoret. Fåtöljen var to die for...

Moomin.

Hoppas Mumintrollets människa får bra betalt...

Andningspaus.

Det borde finnas fler träd inne på mässan - så galet torr och kvav luft...

Lunch?

Don't Be A Stranger!

Jag är vansinnigt, pinsamt dålig på namn och ännu värre på ansikten (men sjukt bra på att minnas titlar, omslag och tryckfel), så om du ser mig på mässan och vi känner varandra - eller kanske borde känna varandra - kom fram, för fasen!

Narnia?

Ibland känns mässor som ett parallellt universum där allt ständigt är sig likt. Samma montrar, samma människor - möjligtvis en och annan ny bok. Men det är ju trevligt! Själv driver jag mest runt so far...

Let's Go!

Nu kör vi! Första dagen på mässan - återkommer snarast med rapport!

22.9.10

År Noll?

Here we go again. Nu sitter jag på tåget till Göteborg en dag tidigare än beräknat och förbereder mig för fem dagars hets. Eftersom jag är så tekniskt begåvad att jag raderade min gamla blogg och bilderna i alla inlägg fram till i julas är det inte mycket från tidigare år som finns kvar, men ni som är intresserade av att blicka bakåt kan ta en titt här (internet never forgets, uppenbarligen - själv försöker jag förtränga och blickar bara framåt). Vad säger ni, ska vi kalla det här år noll? På bilden ser ni höstkatalogen (som jag anser behövs och tycker det är toppen att SvB ger ut - idag har de förresten haft en konferens om framtidens bokhandel - hoppas de kom fram till good stuff), men som inte engagerade mig nämnvärt i år vid sidan av de fantastiska omslagsillustrationerna av Nina Hemmingsson (note to debutants; det är rätt bra att låta någon ärlig människa läsa igenom din presentationstext innan du skickar in den - så att vi slipper läsa fler intetsägande, tårdrypande personbeskrivningar).Well, då var vi igång!

English: Off to another bookfair, hope to see you there!

Two Oranges in a Pod?

Kan nån tala om för mig varför de här omslagen är så lika? Tack.  

English: Can someone please tell my why theese two covers are kind of identical? Thanks.

21.9.10

Gifted.

Så här fina paket kan man göra med Penguins vykort... 

English: Do gorgeous parcels with your Penguin postcards...

Psykologer läser Maken.

Inget för dig ikväll? Gå och lyssna på Psykologer läser böcker när de analyserar Maken! De hoppas reda ut om boken är hopplöst daterad eller har något att säga om 2010-talets relationer. Spännande! Läs mer om det hela här.

I'm Blue.

Ännu en bild jag tror skulle bli ett bra omslag. Beskriver mina känslor ganska bra färgmässigt så här efter valet också. Annars är det bråda dagar med att förbereda avresan till bokmässan på torsdag. Hänger ni på? 

English: Yet another picture I think would make a great cover. Describes my feelings for the Swedish election as well - blue. Otherwise it's a busy time right now, preparing for the departure to Gothenburg and the bookfair there on Thursday. Are you coming?

20.9.10

GIRL WATCHING.

Vet inte om jag ska låta mig tjusas eller bli tjurig av det här omslaget... 

English: Not sure weather I'm charmed or just pissed off by this cover...

16.9.10

Penny Lane.

Fick det här på mailen idag - inspirerande! Tänk ett bokomslag med karvade pennor, askoolt! Men jag hittar inte namnet på konstnären - någon som vet?

English: I got this in my e-mail today - SO inspiring! Imagine a cover with carved pencils, to cool for school. But I can't find the name of the artist - do you know?