25.11.11

Just Some Good Stuff.





Här är några omslag jag tycker är riktigt, riktigt bra. Varför? För att de förmedlar en känsla, har vågat välja målgrupp och estetiskt uttryck, och kör på en enda grej rakt av. Vilket är din favorit?

24.11.11

2K12.



Dags att fixa en kalender inför det kommande året. Själv kommer jag att köra stenhårt på Nanna Johanssons "Världens Sötaste Kalender". Den är helt fantastisk, och kommer att göra mitt år sockersött och supersarkastiskt på samma gång. Precis som jag vill ha det!

23.11.11

Dagens ros(é)?

 
Dagens uppgift: Gå in i valfri fysisk bokhandel (hatar det uttrycket bthw), leta upp den här boken i pocket och läs på baksidan. Jag älskar det! Hur kan en bok med en sådan baksidestext vara något annat än fantastisk!?

22.11.11


Titta in på Bokhora för att få veta mer om mig som formgivare! Ovan: gamla utkast till ett omslag återfunnet i en gammal låda i förrådet. Med farmor och hennes tvillingbror på baksidan och bilder från mormor och morfars gamla gård och lillebrorsans polare på framsidan. Vem vill inte synas på ett bokomslag?

21.11.11

Årets viktigaste bok?

Det här är en av de bästa och mest skakande böcker jag läst på väldigt länge, och du måste se till att läsa den, NU. Jag hoppas författarna nomineras till vartenda pris som finns, både för sitt civilkurage och sitt sätt att förmedla den här historien. Slutstation rättspyk förtjänar att läsas av precis alla, och jag kommer att tjata tills den säljer slut. Om jag fick bestämma skulle det här vara årets julklapp...

P.S. Du kan läsa mer på bokens hemsida. DS

16.11.11

Mr Book Cover.



Igår var jag på den här fantastiska föreläsningenKungliga Biblioteket i Stockholm. Ni som inte var där vet inte vad ni missade, och tur är väl det, för då skulle ni bli riktigt ledsna. Det var helt enkelt alldeles, alldeles underbart. Vilken man han är, Håkan Lindström. Tänk att få ha arbetat på Penguin i London när det begav sig, ja, herregud. Född i fel tid? Men, nja, känner man när man inser hur mycket matematik det låg i att designa bokomslag innan Indesign kom till världen. Ovan - ett par pingvinfavoriter.

14.11.11

YSL.


Den här blir jag lite sugen på. Kan dock inte bestämma mig för om omslaget är snyggt eller lite för enkelt och tråkigt...

9.11.11