21.11.11

Årets viktigaste bok?

Det här är en av de bästa och mest skakande böcker jag läst på väldigt länge, och du måste se till att läsa den, NU. Jag hoppas författarna nomineras till vartenda pris som finns, både för sitt civilkurage och sitt sätt att förmedla den här historien. Slutstation rättspyk förtjänar att läsas av precis alla, och jag kommer att tjata tills den säljer slut. Om jag fick bestämma skulle det här vara årets julklapp...

P.S. Du kan läsa mer på bokens hemsida. DS

2 comments:

Linnea said...

tack för lån av bok! har nu streckläst den i dagarna tu och instämmer att det är en givande bok och att författarna gjort ett gediget och modigt arbete.
dock saknar jag ett par saker; en något mer utförlig beskrivning av "LPT-flickornas" självdestruktiva beteenden (allvarhetsgraden som gjort att allmänpsykiatrin stått handfallen och som resulterat i rättspsyksplaceringen) samt Åkermans och Erikssons förslag till hur man bör behandla patientgruppen istället. författarna är ju mycket insatta och det hade varit intressant med mer konkreta förslag på givande behandling.
instämmer dock helt och fullt i att det är en superviktig och bra bok!

Anna W said...

kul att du lånade och läste så fort, den är verkligen läsvärd. håller med dig, men kanske har de inte heller några svar? men säkert tankar!